In English Hungarian / Magyar Kapcsolatfelvétel Fehérlófia Kennel főoldal

Tévhitek a kínai meztelen kutyával kapcsolatban

Hipoallergén-e a kínai meztelen kutya?
A kifejezés azt jelenti, hogy valami az átlagosnál kevésbé vált ki allergiás tüneteket. Így, ebben a formájában az állítás igaz, az viszont már nem, hogy biztosan nem vált ki semmilyen allergiás tünetet. Egy kutya ugyanis minél kevesebbet vedlik, annál kisebb az esélye, hogy allergiás reakciókat váltson ki. Valamint a kutya mérete is meghatározhatja, hogy mekkora eséllyel vált ki tüneteket. A kisebb kutyák kevesebb allergén fehérjét hagynak maguk után a környezetben, mint a nagyobbak. Tehát úgy tűnik, hogy a kicsi és szőrtelen kutyák kisebb valószínűséggel okoznak allergiát.

Kenjük-e fényvédő krémmel a meztelen kutyát?
A meztelen kutya bőre nyáron leéghet ugyan, de ha a kutya folyamatosan sok időt tölt a szabadban, akkor még az erős napsugárzás beállta előtt lebarnul, így később is szükségtelen fényvédő krémmel kenni. Ezt csupán akkor érdemes megtenni, ha hosszú ideig tartózkodik erős napsütésben.

Két valóban meztelen kutya párosításakor nem lesznek életképesek az utódok.
Két kopasz kínai kutya találkozása eseten némely kutyakölykök kétszeres gént kaphatnak a kopaszságra, amelyek valóban nem életképesek és vagy méhen belül, vagy röviddel világra jövetelük után elpusztulnak. De ez nem jelenti azt, hogy két szőrtelen kínai meztelen kutyának nem lehetnének életképes utódaik.

A kínai meztelen kutyának nincs foga.
Gyakran hallani a fent említett állítást, ami természetesen nem igaz. Annyi alapja van csupán, hogy a szőrtelen változatnál gyakran előfordul egy-egy fog hiánya, vagy valamilyen harapás hiba. De a szőrtelen változat fogazata javuló tendenciát mutat a tudatos tenyésztésnek köszönhetően, míg a szőrös változatnál a teljes fogazat elengedhetetlen.

A kínai meztelen kutya izzad.
Az állítás nem igaz. A fajta egyedei éppúgy lihegéssel hűtik magukat a melegben, mint bármely más fajtához tartozó, vagy fajta nélküli kutya. Valóban ritkábban lihegnek, hiszen nincs szőrük, ebből kifolyólag melegük is ritkábban van.

Tüzeléskor valóban kihullik-e a kínai meztelen kutya szőre?
Nem. Maximum az ellés és szoptatás viselheti meg leginkább a púderpamacs változatnak a szőrét.

Igaz-e, hogy a testhőmérsékletük magasabb más fajtákénál?
Ez nem igaz. A kínai meztelen kutya testhőmérséklete is 37.5-38.5 fok, mint minden más kutyának. Ebből mindösszesen annyi igaz, hogy a szőrtakaró hiánya miatt magasabbnak érezhetjük a hőmérsékletüket.