In English Hungarian / Magyar Kapcsolatfelvétel Fehérlófia Kennel főoldal

Fülragasztás


Hogyan ragasszuk kínai meztelen kutyánk fülét?


A kínai meztelen kutyáknak álló füle kell, hogy legyen. (Ez a púderpamacs szőrváltozatnál nem igaz. Nekik lóghat is.) De többnyire a fülük nem áll meg magától. Rövidebb, vagy hosszabb ideig szinte minden kölyökkutyának állítani kell a fülét. A jó és gondos tenyésztő már nagyon hamar, néhány hetes korban elkezdi ragasztani a kiskutyák fülét. Így mire az új gazdához kerülnek, már állhat is a fülük, de ha nem, akkor is addigra hozzászoknak a fülük nyírásához, ragasztásához.

 

 

 

Kellékek: Nyírógép, olló, ragasztó. A ragasztó bármilyen lehet, ki mit szeret. A lényeg, hogy az, ami érintkezik a kutya bőrével antiallergén legyen.

 

 

 

 

 

A kiskutyák füléről ragasztás előtt le kell nyírni a szőrt. (Tapasztalatom szerint ezt nem praktikus közvetlenül a ragasztás előtt csinálni, mert a lenyírt szőrtől nem ragad meg a ragasztó. Én úgy szoktam, hogy amikor leveszem az előző ragasztást, akkor nyírom le a szőrt.) Ennek két oka van: az egyik, hogy a szőr súlya lehúzhatja a még gyenge fület, a másik pedig, hogy így jobban ragad a ragasztó.

 

 

Következő lépésként előkészítjük a szükséges ragasztó darabokat. A fül belsejébe a fül méretére és formájára vágott ragasztót teszünk.

     

 


                                                  

 

 

 

 

 

                 

 

 

 

 

 

Majd körbe tekerjük a fület, lentről felfelé, kívülről befelé. Fontos, hogy a fül sehol ne törjön meg, vagy hajoljon be.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt megcsináljuk a másik füllel is.

 

 

Majd a két fül közé egy hidat teszünk, vagyis összeragasztjuk azokat a képeken látható módon úgy, hogy előrefelé forduljanak.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És készen is van.

 

Ezt három, négy napig rajta hagyjuk, majd levesszük, hogy tudjon pihenni a fül. Addig pihentetjük, amíg áll, utána egyből visszaragasztjuk.


Modell: Fehérlófia Üstökös

Fényképezte: Tóth András

 Írta: Detrik Rozália

2015. január 2.

Vissza a többi hírhez »
Vissza a Fehérlófia Kennel weboldal főoldalára »