In English Hungarian / Magyar Kapcsolatfelvétel Fehérlófia Kennel főoldal

Kutyavásárlási tanácsadás

Erre a tevékenységre a rengeteg rossz tapasztalat vezetett. Nem egy és nem két olyan esetet láttam, amikor egy kutyához mit sem értő ember szeretne egy kiskutyát magának.

Addig még el is jut, hogy kiválassza a fajtát, bár az sem mindig sikerül a legszerencsésebben, hiszen csak az éppen aktuális divatfajtákat ismeri, azokat is csak félig-meddig. Megszületik a döntés, hogy milyen fajta kutyust is szeretne. Elkezd nézelődni a neten. Hamar rá is talál a hőn áhított kis jószágra. Persze az is fontos szempont, hogy olcsó legyen. Felveszi a kapcsolatot az eladóval. Elmegy, kifizeti és hazaviszi a kiskutyát. Ezután kezdődnek a gondok. Hamar kiderül, hogy nincsen oltási könyve, oltást sem kapott még soha 6 hetes koráig. Sebaj, ha szerencséje van, nem pusztul el valamilyen kölyökkori betegségben és hamar pótolja az elmaradt oltásokat. De az is kiderül, hogy a kiskutya nem is olyan fajtájú, amilyet ő szeretett volna, hanem keverék. Így hát újra megpróbálja felkeresni az eladót, hogy tisztázzák a dolgot. Mégiscsak kifizetett 30000 forintot egy oltatlan, keverék kiskutyáért. Az eladónak természetesen már nem él a telefonszáma és többé nem találja meg. Így 10-15 éven keresztül tartja a keverék és talán beteges kutyáját.

Sajnos sok az ilyen és ehhez hasonló eset. Ezért szeretnék segíteni mindenkinek, aki kiskutyát tervez beszerezni, hogy még időben elkerülhesse a problémákat. Azt javaslom, hogy akinek nincsen semmilyen kutyával kapcsolatos tapasztalata, előélete, az már a fajta kiválasztásakor is kérjen segítséget. Ugyanis minden embernek, minden családnak, minden életformához más és más féle kutya az ideális. Például egy igen elfoglalt családnak, akiknek még soha nem volt kutyájuk, bármennyire is szép és aranyos, nem biztos, hogy a beagle a legmegfelelőbb választás. Ha a fajtát már sikerült kiválasztani, érdemes felmérni a piaci árakat. Semmiképpen ne vegyünk olcsó kutyát. Az attól olcsó, hogy nem kapott megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékot, nem oltották és nem féreghajtották. Később drágább lesz, mint a kezdetben drágább kutya.

Amennyiben kutyát szeretne vásárolni, de tanácstalan, kérem, keressen meg! Segítek a fajta kiválasztásától egészen a kiskutya megvásárlásáig mindenben.